Emekli Vergi Dairesi Müdürü Ömer Yılmaz yazdı: "Önemli olan doğru işi doğru zamanda yapmaktır."
Ramazan ayı paylaşmaktır. Mevla bu mübarek ayda kullarına oruç ile önemli bir mesajı vermiştir. Yaşatarak kullarına fakir fukaranın hallerinden haberi bizzat nefisleri haberdar etmiştir. Ramazan ile birlikte sosyal aktiviteler de bu aya mahsus değişkenlik gösterecektir. Hayır kuruluşlarında, dernek ve vakıflarda hummalı bir çalışma gözlenmekte, gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Bunun yanında belediyemiz de hiç şüphesiz gerekli çalışmaları yapmaktan geri durmamıştır.
Sosyal devlet olmanın en belirgin özelliği elbette budur. Vatandaşın halinden haberdar olmak, eksiğini bilmek, gerektiğinde yanında olmak değil midir? Elbette ki bunları yapmalı daha da öte ev ev kapı kapı her haneden bilgi sahibi olmalı, çağırılmadan kapıyı çalmalıdır. Nasıl ki geç gelen adalet, adalet değilse geç gelen yardım da yardım değildir.
Bu yıl belediyemiz ramazan çadır sayısını ikiye çıkardığını açıkladı. Bir de Vakıflar Bölge Müdürlüğünün sıcak yemek vereceği basınımızda yer aldı. Bunlar güzel gelişmeler. İftar çadırlarında yolcular, evsizler, öğrenciler, ihtiyaç sahipleri faydalanmaktadır. Bunlardan başka evde yalnız yaşayan vatandaşlar da bu çadırlardan istifade etmekte, bazı vatandaşlar da bu atmosferi teneffüs etmek için gelmektedir. Burada iftar edenlerin hali vakti yerinde olanların da gerekli katkıları yapmaları uygun ve sürdürülebilirlik açısından yerinde olacaktır.
Değerli okurlarım bir de şu Ramazan kolileri paketleri var, bunların elbette faydalı yanı vardır. Ancak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacı sadece kolinin içinde yer alan pirinç, bulgur, makarna, bir kaç yağ …vs’den ibaret değildir. İhtiyaç sahiplerinin evlerinde bazen koli stoku bile olabiliyor. Bu erzakları satma şansları yoktur ancak başka acil ihtiyaçlar da giderilmemiş durumdadır. Örneğin doğalgaz, elektrik, su, telefon faturaları ödenmemiş, çocuğuna üç kuruş harçlık verememiş, belki de eczanede ilacını alamamış olabilir. Bu olumsuzluğa meydan vermemek için koli yerine ihtiyaç sahiplerine tutarı kadar para verilse daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bir de zekat ve fitre durumu var, elbette zekat İslam dininin beş temel şartından biridir. Kendisine farz olan mümin kardeşlerimiz bu zekalarını ve fitrelerini Ramazan’ın başında itibaren dağıtmaya başlasa daha iyi olur. Çünkü ihtiyaç sahiplerinin Ramazan ayında tencereleri kaynar ve ihtiyaçlarını giderirler. Durup durup bayram öncesi vermenin bir yarar ve anlamı da yoktur. Önemli olan doğru işi doğru zamanda yapmaktır. Ramazanın başında zekat ve fitre vermek de doğru işi doğru zamanda yapmaktır.
Bizden söylemesi.