Rasim canpolat

İşleri karıştırmak yönünden yeni bürokrasimizin üstüne bürokrasi tanımıyorum. Altı üstü üç katlı altı daireli apartmanımızın kapı numaralarının içinden çıkamıyoruz bir türlü. Belediye de karıştırıyor, iç işleri bakanlığı da, evlerde oturan sakinler de…

Yaklaşık altı ay kadar önce gelen bildirinin aynısı dün yine geldi, telefonuma:

“Adres bilgilerinizin güncel olmadığı tespit edilmiştir. Lütfen güncel adresinizi ilçe nüfus müdürlüğüne bildiriniz. Aksi takdirde idari para cezası uygulanabilecektir.

Adresinizi güncellediyseniz bu bildiriyi dikkate almayınız BO16”

Önceki bildiriyi alınca istenen belgelerle beraber adresimizi güncellemiş, bu konuyla ilgili uzun bir yazıyı hem yerel gazetede, hem de facebook’ta paylaşmıştım. Yeni bildiride “Adresinizi güncellediyseniz bu bildiriyi dikkate almayınız BO 16” yazıyor ama “Bürokrasimize güvenilmez”ki düşüncesiyle nüfusa uğrayınca adresimin güncellenmediğini gördüm. Hayretle…

Nüfus müdürlüğünün kayıtlarına göre: 2/1 numarada Mustafa Binbaş, 1/2 ‘de Ahmet Bey, 4 /3 Boş görünen dairede Selahattin Onay, 3 /4’de Hasan Yıldırım, 5 /6’da Müzeyyen Alan, 6 /5, boş. Not: (/) çizginin önündeki rakamlar vidalanan, ardındakiler yapıştıranları gösteriyor. Aslında boş görün 4 / 3 numaralı dairede apartman yapıldığı tarihiden beri oturan Selahattin Onay ve de yaklaşık 40 yıldır oturduğumuz, 5 /6’da komşumuzun oturduğu ve de onun halen oturmakta olduğu tapulu dairesinin boş olduğu görünüyor.

Selahattin Onay ile Rasim Canbolat’ın esamisi okunmuyor buralarda. Böyle bir kargaşayı hangi bürokrat gerçekleştirebilir, mülâkatla yerleşen bürokratlarımızdan başka?

Önceki numaraları yazan görevli, yönünü apartmana dönmüş ve de numaraları, eski yazı sistemine göre sağdan sola doğru vidalamış. Son görevli de yününü apartmana doğru dönmüş ama numaraları, öncekinin aksine yeni yazı sistemine göre soldan sağa doğru yapıştırmış.

Yaklaşık kırk yıl önce edindiğimiz konutumuzun kapısına vidalanan madeni bir numaralıkta 5 rakamı okunuyordu. Üç dört yıl önce bir delikanlı, önceki numaranın yanına üzerinde 6 rakamı görülen bir kâğıt yapıştırdı. Buna göre kapımızın numarası, beş mi, altı mı, yoksa eli altı ya da altmış beş mi, okunacağını bilemedik.

Şimdi yine istenen elektrik ya da doğal gaz faturalardan birisini bekliyorum. Onlar gelince tekrar uğrayacağım nüfusa. Bakalım başarabilecek miyim güncellemeyi, ya da GENÇ GÖREVLİLER BAŞARABİLECEKLER Mİ?

Ne olursa olsun, güncelleme yapıldıktan sonra, “RA CA ve ME CA’ların adres güncellemeleri yapılmıştır” yazan imzalı ve mühürlü kapı gibi bir yazı almak istiyorum. Bir daha böyle mükerrer mesajla rahatsız edilmemek için.