* Şehrimizin geleceği için, şehri idare edenlerin perspektifleri önemlidir haliyle. Bu son yıkıcı depremde, ilimiz Valisi ve Belediye Başkanı için Adıyaman Gölbaşı gibi sarsıntıyla ilçenin bir bölümünün alt üst olduğu ortamı yerinde görme fırsatı oldu. İki isim de bu yıkıcı depremin hangi zeminlerde, hangi inşaat zaaflarıyla yapıldığını birebir müşahede etmişken, yönettiği şehirde olası bir sarsıntıda nasıl hasara yol açabileceğini kıyas etme imkanı buldular. Ve en son geçen hafta sonu Adıyaman Gölbaşı ziyaretimizde iki ismin de Tokat için gelecekte ana gündeminin afete hazırlık olmalı deyişlerini dinleme şansımız oldu.
* Bu ortamı, hem yapı mülk sahiplerini hem idareyi ortak gayeyle şehri daha sağlam inşaya sebebiyet verecek bir niyetle takip etmek, buna yönelik fikirler sunmak bize düşer. Tedbirsizliğin oluşturduğu yara, can ve milli sermaye kaybının acısı açık seçik görülürken artık hiç bir canlının bu yolda görmemezlikten gelmesi, aman heri, böyle gelmiş böyle gider demesi mümkün olmamalı.
* Bir SİYASİ SAPTAMA OLACAKSA, açık yüreklilikle şunu vurgulamakta yarar var, OY SAİKİYLE, İMAR KOMİSYONLARI, BELEDİYE BAŞKANLARI ÜZERİNDE, zemin etütlerine aykırı şekilde, emsallerini gölgede bırakacak fiziki yapıda, yeni imar hakkı istenirken, ilimin, bilimin, fennin gerektirdiği şekilde karar verecek mekanizmaların üzerinde baskı kurulmasına fırsat verilmemeli. Belediye Başkanı da, İmar Komisyonu da şehrin geleceğini en güvenli şekilde tutacak dirayetli kararları verecek siyasi ortamı yaşamalı. Toplum güvenliğini sarsacak bir karara imza atmamalı. İşte bu son deprem bunlara vesile olur inşallah.