Mart ayında yapılacak yerel seçimler nedeniyle daha şimdiden kumpaslar devreye sokuluyor.
TV’lerin ana haber programlarında alt yazı geçişlerinde “İMAMOĞLU DAVASINA BAKAN MAHKEMENİN BAŞKAN VE BİR ÜYESİ GÖREVDEN ALINMIŞTIR.”
Demokrasiden, yargının bağımsızlığından, adaletten, vicdandan bahsedenlere, İBB Büyükşehir Belediye Başkanı İMAMOĞLU’nun önünü kesmek, onu yasaklı hale getirmek için bütün kumpaslar devreye sokuluyor. İftiralar, çamurlar başladı bile.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de İmamoğlu’na verilen siyasi yasaklama kararının sonuçlarını birlikte yaşadık. “SONUÇ” ortada.
Sayın Ekrem İMAMOĞLU İBB Başkanlığını iki defa kazanmış bir Belediye Başkanı’dır. Seçimi kimlere karşı kazanmıştır? Bir hatırlama gerekir. Rakibi bu ülkede Başbakanlık, TBMM başkanlığı da yapmış Binali Yıldırım’a karşı ezici bir çoğunlukla kazanmıştı. Bütün kurumlara, kişilere rağmen.
Birilerini yine aynı korku sarıyor. Çareler aramaya, karalamalara başladılar.
Demokrasi, dürüstlüktür, adalettir, vicdandır. Aynı zamanda delikanlı olabilmektir.
Bu çirkin tezgahlar, inşallah devreye girmez.
Eşit, adil, dürüst, yasaksız, delikanlıca bir seçim ortamı yaratılır.
Aksi bir durum ülkemizin itibarına, demokrasisine büyük bir darbe niteliğinde olacaktır. Kimse savunamaz.
Hakimleri değiştirmek, şikeye benzer bir ortam yaratır.
Sevgi ve saygılar.