Ben SMA hastalığına yakalanmış Halime, Esma, Büşra’yım. Ömer’im, Serkan’ım, Yalçın’ım.

Yaşamak için geldiğim dünyada yaşamama engel olan bir hastalıkla karşılaştım. Daha 1 yaşında, 2 yaşında, 3 yaşındaydım.

Yakalandığım amansız hastalığın çaresi var. İlacı var ama ilaç benim ülkemde yok. Hem de benim soyumun sopumun gücü yetmeyecek kadar pahalı.

Bu ilacı alamadığımız için ben de gün sayıyorum. Daha benim gibi binlercesi var.

Hani askerde teskeresi yaklaşan asker şafak sayar ya biz de azraille buluşmak için gün sayıyoruz.

Bizim ailecek gücümüzün yetmeyeceği bu ilacı almak için devletimiz katkıda bulunmak yerine elimize ‘resmi dilencilik yapın’ dercesine yardım kampanyası açmamız için izin belgesi veriyor.

Bu iki kere ölmek oluyor. Bize bu parayı veremeyen devletim Somalili çocuklara, Filistinli çocuklara, Endonezyalı çocuklara kucak kucak para gönderiyor.

Elbette göndersin, o çocukların da canları korunsun ama bizi unutmasınlar.

Ben Çanakkale’de kanını toprağa katıp, bedenini toprağa serenlerin, ben Sakarya’da ırmağı kanıyla coşturanların, ben Sarıkamış’ta eksi 40 derecede elinde tüfeğiyle donanların torunuyum.

Ben 3 aylık yavrusunu kayınvalidesinin önüne atıp “bu anasız büyür ama vatansız büyüyemez” deyip, satırı kapıp Erzurum Tabyaları’na baskın yapan Ruslara karşı çarpışmaya giden Nene Hatun’un torunuyum.

Ben kocası Sarıkamış’ta şehit düşen yüzbaşının intikamını almak için karalara bürünen, bindiği at bile kara olan Seher’in yani Kara Fatma’nın torunuyum.

Ben Antep’te köprübaşını tutup, 33 kurşun yiyip, Fransızları Antep’e sokmayan Şahin Bey’in torunuyum.

Daha saymakla bitmeyecek kahramanların torunuyum.

Vatan yarın dara düştüğünde de vatan savunması için tüfeğine sarılacak olan yine benim. Somalili veya bir başka yerin çocuğu değil bu işi yapacak olan.

Sevgili büyüklerim, sizden başka bir şey istemiyorum. Dedelerimin, babalarımın, amcalarımın vergilerinden oluşan birikintiden benim ve benim gibilerin ilaç paralarını ayırın.

Biz de, Somalili çocuklar gibi yaşamak istiyoruz. Bizi yaşatmak sizin asli göreviniz. Somalili ve buna benzer çocuklara 3’er 5’er yerden aldığınız maaşlarınızdan gönderin.

Bize anamızın ak sütü gibi helal vergilerimizden birikenlerden ayırın, ilaçlarımızı alın. Biz de yaşamak istiyoruz sizin gibi…

Saygılar sunar, hepinizin ellerinden öperim, sevgili büyüklerim.

SMA’lı hasta çocuklar adına SMA’lı hasta Ömer Öztürk.